Haven

Haven, natuur en strand

Urk was als eiland omringd door het water van de Zuiderzee. Vandaag de dag is het nog steeds een waterrijke plaats aan het grootste meer van Nederland: het IJsselmeer. Rondom Urk, waar voorheen het water het eiland van het vaste land scheidde, vind je door mensen uitgedachte nieuwe natuur met bijzondere flora & fauna. De moeite van een bezoek meer dan waard!

Urker Havens

De Urker havens staan garant voor prachtige wandelingen. Hier zijn nog een aantal werkende scheepswerven te vinden waar je kunt zien hoe boten gebouwd en onderhouden worden. Bewonder authentieke botters en geniet van prachtige vergezichten over het IJsselmeer. Op woensdag wordt op traditionele wijze vis gerookt of gebakken bij de Botterschuur aan de Westhavenkade; een aanrader om in de zomermaanden een kijkje te nemen!

Natuur

Heerlijk wandelen, picknicken of sporten doe je in de Urker natuurgebieden. Kies voor uren speelplezier voor de kinderen in het speelbos, test je skills op de mountainbikeroute in het Urkerbos of ontdek de geschiedenis in het geologisch reservaat. Recreatief wandelen of fietsen doe je het beste in het nieuwe stuk natuur ‘Urkerveld‘, waarbij je door het bos, over de dijk en langs het IJsselmeer gevoerd wordt. Verblijven in de natuur doe je op vakantiepark ‘t Urkerbos met een breed scala aan accommodaties.

Strand

Neem een verfrissende duik in het IJsselmeer, klauter op de speeltoestellen en geniet van prachtige vergezichten. Kies voor het kleine dijkstrand onder de vuurtoren, of het grote strand aan het eind van de boulevard. Door de aflopende bodem en duidelijke afzetting is het strand ook voor de kleinsten goed toegankelijk. Op zomerse dagen zijn niet alleen de Urker stranden, maar ook de dijken in trek. Geniet van het heerlijke weer, weidse uitzichten en eventueel een verfrissende duik in het IJsselmeer.

Ontdek Urk

Translate