Praktische informatie

Home » Praktische info

Praktische informatie

Start je bezoek aan Urk in ons inspiratiekantoor, voor alle toeristische informatie, arrangementen en tips. Zo haal je het meest uit je bezoek aan Urk. Vooraf op zoek naar informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Bereikbaarheid

Urk is gelegen aan het IJsselmeer, op maar een uurtje rijden van Amsterdam. Niet alleen per auto, ook op de fiets en met het openbaar vervoer is Urk bereikbaar. Weten hoe je het best Urk kunt bezoeken? Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Winkelen op Urk doe je in één van de vier winkelcentra. Bij Winkelcentrum Pyramideweg vind je de meeste speciaalzaken. Winkelcentrum Hofstee staat bekend als het versplein met het grootste assortiment culinaire specialisten. Centraal gelegen in de nieuwbouw van Urk is Winkelcentrum Urkerhard te vinden, met een groot aanbod aan diverse winkels. In het oude centrum van Urk flaneer je langs boetiekjes en verschillende horecagelegenheden in Winkelcentrum Oud Urk

Vrijdagavond is koopavond, waarbij de winkels geopend zijn tot 20:00 uur.

Let op: Veel Urkers houden de traditie van ‘kost eten’ in stand. Dit betekent dat veel winkels gesloten zijn tussen 13:00 – 14:00 uur.

Het centrum van Urk kenmerkt zich door authentieke straten en verrassende doorkijkjes. Dit maakt dat niet alle (wandel)paden bereikbaar of geschikt zijn voor minder valide reizigers.

In het centrum zijn geen parkeerplaatsen ingericht voor houders van een Gehandicaptenparkeerkaart. Parkeer je in het centrum, dan geldt hier ook de Blauwe Zone regeling. Parkeren is gratis voor 3 uur, met gebruik van een parkeerschijf. Op de vier gratis parkeerterreinen zijn gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar.

Bij de sanitaire voorzieningen is ook rekening gehouden met minder valide reizigers. De toiletten zijn te vinden op de Staversekade en op de Dormakade.

Onverhoopt gebruik maken van hulpdiensten? We zetten alle belangrijke telefoonnummers op een rij:

 • Apotheek
  Pyramideweg 15B
  8321 CG Urk
  0527-681818
  apotheekurk@ezorg.nl
 • Huisarts
  Huisartsenpraktijk De Noord
  De Noord 8
  8321 BA Urk
  0527-298080
 • Tandarts
  Tandartspraktijk Van der Kist
  Wijk 1-45
  8321 EM Urk
  0527-690971
 • Urker Huisartsen Maatschap
  Vlechttuinen 1G
  8322 BA Urk
  0527-247024
  0900-3336333 (avond- en weekenddiensten)

Er zijn meerdere openbare toiletten te vinden in het centrum van Urk. Op de Dormakade en de Staversekade zijn openbare toiletten gesitueerd. Naast de toegangsdeur is een console te vinden, waar contactloos €1 gepind kan worden. Op deze beide locaties is ook sanitair te vinden. Deze ingang is uitsluitend beschikbaar voor camper- & bootgasten. Alle informatie over het sanitair is te vinden op de website van de Havendienst.

Translate