Volledige agenda

Home » Agenda

Een overzicht van al onze
activiteiten en evenementen

Bijzondere belevenissen ervaar je op Urk. Kom genieten van verschillende culturele evenementen en activiteiten en dompel je onder in de Urker cultuur. Eet jij een heerlijk visje tijdens het Vis Food Festival, verbaas jij je over de vele dorpsgenoten in de prachtige klederdracht tijdens Urkerdag of stap je een eeuw terug in de tijd tijdens Urk in Wintersferen? Ook alle exposities, (sport)activiteiten en tentoonstellingen vind je in de agenda.

31 mei
Young Solar Challenge Urk
Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vindt de Young Solar Challenge Urk plaats.
06 april
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Iedere zaterdagmiddag (m.u.v. Feestdagen) staat er om 14:00 uur een gids klaar. In juli en september kun je dagelijks aansluiten om 12:45 uur en 14:00 uur!
07 juni
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Sluit dan aan bij de Instap Ginkiestocht op vrijdag 7 juni om 14:00 uur!
10 juni
Instap Ginkiestocht
De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Sluit dan aan bij de Instap Ginkiestocht op maandag 10 juni om 11:00 uur!
13 juni
Genealogie inloopavond
Heeft u vragen over uw stamboom, herkomst of bent u nog op zoek naar personen? Bij ons kunt u terecht met uw vragen. Wees welkom!
15 juni
Pony's verzorgen
Kom zaterdag 15 juni de pony’s verzorgen bij Vakantiepark ‘t Urkerbos!
21 juni
Zomer Festival Urk
Het Zomer Festival Urk 2024 is een festival met drie verschillende avonden waar muziek de hoofdrol in speelt. Daarnaast kan er zoals altijd een lekker hapje en drankje verwacht worden en introduceren we dit evenement voor het eerst een speciaal wijn assortiment.
23 juni
Massale havenzang
Massale Havenzang mmv Chr. Mannenkoor Soli Deo Gloria, Chr. Urker Visserskoor Crescendo en brassband Valerius.
29 juni
Wijnfestival
Gezellig genieten van een wijntje, borrelplank, oesters, bbq en live muziek? Dat kan op Wijnfestival (k) Urk. Het nieuwe evenement op het voormalige eiland. Het wijnfestival vindt plaats op zaterdag 29 juni.
01 juli
Veerdienst Urk - Enkhuizen
Toen Urk nog een eiland was, was de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen de enige verbinding met het vasteland.
05 juli
Brocante zomermarkt op Urk
Brocante Antiek Curiosa en Lifestyle Sfeervol Wonen
06 juli
Beer & BBQ
Beer & BBQ op Urk is een evenement dat voor de 6e keer wordt georganiseerd voor liefhebbers van lekker eten en ijskoud bier!
10 juli
Zingen in de Zomer
Woensdag 10 juli start het nieuwe seizoen Zingen in de Zomer. In de zomermaanden geniet je iedere woensdag van een middag-zanguurtje, orgelspel en een samenzang met medewerking van een koor in de avond.
26 juli
Braderie Vakantiepark 't Urkerbos
Vrijdag 26 juli is er weer een gezellige braderie bij Vakantiepark ‘t Urkerbos.
09 augustus
Brocante zomermarkt op Urk
Brocante Antiek Curiosa en Lifestyle Sfeervol Wonen
09 augustus
Braderie Vakantiepark 't Urkerbos
Vrijdag 9 augustus is er weer een gezellige braderie bij Vakantiepark ‘t Urkerbos.
14 augustus
Springkussen festival
Woensdag 14 augustus is er Springkussen Festival bij Vakantiepark ‘t Urkerbos.
28 augustus
Kunst op de Kade
Op woensdag 28 augustus vindt op Urk het kunstevenement ‘Kunst op de Kade’ plaats. Dit is hét evenement waarbij ieder jaar meer dan 60 kunstenaars hun mooiste werken tonen. Daarnaast krijgt u als bezoeker een uniek kijkje in de techniek achter de verschillende kunstwerken.
Translate