Plan je dagje Urk

Home » Plan je dagje Urk

Onze arrangementen en evenementen

Bezoek je Urk gezellig samen, met vrienden of met een zakelijk gezelschap? Uit het aanbod arrangementen kies je eenvoudig het passende uitje voor het perfecte dagje uit. Met onze arrangementen leer je niet alleen verborgen plekken kennen, maar creëer je ook herinneringen met je familie of vrienden waar je nog lange tijd aan zal terugdenken.

Arrangementen

Ginkiestocht

Instap Ginkiestocht

Sluit aan bij de instap Ginkiestocht en laat je door een gids meevoeren door een wirwar van straatjes en steegjes in het pittoreske centrum van Urk. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes en karakteristieke geveltjes is de Ginkiestocht dé leukste manier om Urk te ontdekken!

€6,00 p.p.

Ginkiestocht

Ginkiestocht

Met eigen gezelschap dwalen door de Urker steegjes onder leiding van een gids? Boek dan nu de Ginkiestocht met privégids.

v.a. €90,00

Escape from Urk

Ontdek Urk met een combinatie van een escaperoom en stadstour, en beleef de watersnoodramp van 1825. In 2 uur zie je de mooiste plekjes en hoor je fascinerende verhalen, ideaal voor gezinnen, vriendengroepen en bedrijfsuitjes.

€29,75 per team

Cultuurroute Urk

Cultuurroute

Tijdens de Cultuurroute voer je verschillende opdrachten uit, zoals het leggen van een vissersknoop, het Urker dialect leren, klederdracht herkennen, puzzels oplossen en nog veel meer. Een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen. Als de opdrachten goed uitgevoerd zijn ligt er een Urker diploma klaar!

€40,00 per groep

Veilingsspel

Veilingspel

Tijdens het Veilingspel krijg je uitleg over de visserij door een enthousiaste spreker en bekijk je een video met beelden van de visserij. Speel dit spel in de IJsselmeervisafslag en waan jezelf even een échte vishandelaar.

€7,00 p.p.

Inburgeringstocht

Inburgeringstocht

Ontdek de tradities en gewoontes van de Urkers tijdens de Inburgeringstocht. Bezoek Urk onder leiding van een gids en leer op hilarische wijze meer over het Urker dialect. Bij terugkomst ben je een heuse Urker bijnaam rijker!

De Inburgeringstocht is inclusief gids, kaartenspel en een bekkien met genietmomentje

€15,00 p.p.

Oorlogstocht

Wat speelde zich af in het vissersdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog? Daar krijg je een beter beeld bij tijdens de Oorlogstocht.

v.a. €8,50 p.p.

Oud Urk arrangement

Oud Urk arrangement

Proef de sfeer van het vroegere eiland in Museum Het Oude Raadhuis, wandel door het doolhof van steegjes en straatjes met een enthousiaste gids tijdens de Ginkiestocht en geniet van het weidse uitzicht over Urk en het IJsselmeer vanaf de vuurtoren.

v.a. € 14,50 p.p.

Agenda

Urkers zijn trots op Urk en dat laten we jou graag ervaren! Bekijk de agenda vol tips en inspiratie voor de aankomende evenementen en activiteiten.

Toeristengids

Ontdek Urk in de nieuwe Toeristengids. Boordevol inspiratie, historische weetjes en praktische informatie.

Toeristengids

Ontdek Urk in de nieuwe Toeristengids. Boordevol inspiratie, historische weetjes en praktische informatie.
Translate