Bos​

Home » Locatie » Urkerbos & Speelbos Urk

Urkerbos & Speelbos Urk​

Het Urkerbos kenmerkt zich door een mengeling van soortenrijk loofbos, naaldhoutbos en natuurlijke open plekken. Uniek in dit bos is het Geologisch Reservaat ‘P. van der Lijn’.

Fietsroute Urkerveld verbindt het bos met het IJsselmeer en de dijk. Het perfecte startpunt dus voor een ontspannen bezoek aan Urk.

Speelbos

Laat de kinderen zich uitleven in het Speelbos. Ruim twee hectare bos met een beek, en verschillende speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen staan garant voor uren speelplezier.

Mountainbikeroute

In het Urkerbos is recent een mountainbikeroute aangelegd. De route is 8,4 kilometer lang en wordt nog verlengd tot een totale lengte van 12 kilometer. De route is vrij technisch van aard en vraagt veel stuurmanskunst van de rijder.

Urkerveld

Het Urkerveld is het nieuwste natuurgebied in de gemeente Urk. Dit stukje ‘nieuwe natuur’ verbindt het Urkerbos met de dijk en het IJsselmeer en is ideaal om wandelend of fietsend van de natuur te genieten. Het Urkerveld is gecreëerd met aandacht voor cultuurhistorie, educatie en natuurbeleving. Zo vormt het een aantrekkelijk gebied voor bijzondere vogels, vlinders en libellen.

Locatie

Translate