Route

Home » Routes » MTB-route Urkerbos

MTB-route Urkerbos

De MTB-route door het Urkerbos slingert zo natuurlijk en met zoveel flow door het bos, dat het lijkt alsof het er al decennia ligt, maar hij is pas in 2020 aangelegd. Met verschillende kombochten, klimmetjes, afdalingen en kleine jumps houdt hij je bij de les. Start de route bij Speelbos Urk.

Urker vakmanmanschap – Urkerbos

Het Urkerbos is in de jaren vijftig aangeplant. Omdat Urk een voormalig eiland is, is de ruimte beperkt. Zo is het Urkerbos ook compact. Maar daar hebben de routebouwers zich niet door laten tegenhouden. Als professionele routebouwers hebben de vrijwilligers het optimale uit de route gehaald. De route slingert zo natuurlijk en met zoveel flow door het bos, dat het lijkt alsof het er al decennia ligt. En dat terwijl de route pas in 2020 is aangelegd. Met verschillende kombochten, klimmetjes, afdalingen en kleine jumps (voor de liefhebbers) houdt deze route je continu bij de les.

Tijdens het biken zul je versteld staan van de schoonheid en variëteit van het bos dat bekendstaat als het rijkste van Flevoland. Het bos bestaat uit een mix van loofbomen en naaldbomen en natuurlijke open plekken. De ronde is nu 8,6 kilometer lang, maar moet uiteindelijk twaalf kilometer worden. De route wordt onderhouden door een toegewijde onderhoudsgroep, die zelfs met bladblazers op pad gaat om het parkoers vrij te houden. In het bos is eveneens een morene van keileem en zwerfstenen uit de ijstijd te vinden die daar aan de oppervlakte komt. Bij de start van de route ligt een speelbos, leuk voor meereizende gezinsleden. 

De route kan gestart worden bij Speelbos Urk, of bij Sportpark De Vormt; Vormtweg 7D, 8321 NC Urk. Bij beide startpunten is een parkeerterrein aanwezig. De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes).

Neem alvast een kijkje

Afstand: 8.4 KM

Kenmerken

Translate