Ontdek de omgeving

Home » Omgeving

Ontdek Urk

Man-made natuur ontdek je in de omgeving van Urk. Verbaas je over de rijke flora en fauna in aangelegde natuurgebieden of prachtige vergezichten over het IJsselmeer vanaf het water. Stap op de fiets en bezoek de twee Flevolandse eilanden of tour in de auto over de bodem van de voormalige Zuiderzee. Hoe ga jij de omgeving ontdekken?

Met een wandelroute

Ontdek de meest bijzondere plekken van Urk te voet. Laat je meevoeren over het voormalig bewoonde en onbewoonde deel van het eiland en ontdek de bijzondere Urker geschiedenis. Bij Tourist Info Urk zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar voor een lange of korte tocht door Urk en de polderomgeving. Verken je Urk wandelend met een plattegrond of onder leiding van een gids tijdens een Ginkiestocht? De mogelijkheden voor een rondwandeling zijn eindeloos; recreatief wandelen met de wandelroute Wonder van Urk of (hard)lopend ‘t Urker Roendjen ontdekken. Kies uit het aanbod aan routes of bezoek Tourist Info Urk voor bijzondere wandelroutes en laat je inspireren voor jouw verblijf op Urk!

Op de fiets

Parkeer gratis de auto en stap op de fiets bij het Toeristisch Overstappunt (TOP). Het TOP op het haventerrein is het perfecte startpunt voor je fietsroute. Je vind het TOP op het plein bij Tourist Info Urk. De cortenstalen zuil is voorzien van prachtige sfeerfoto’s, tips voor jouw fietstoer en een plattegrond. Vanuit hier start je jouw themaroute over Urk of door de Noordoostpolder. Bij Tourist Info Urk zijn diverse fietskaarten aanwezig voor een lange of korte tocht. Stap eens binnen voor het aanbod, stel zelf je route samen aan de hand van de fietsknooppuntenkaart of vind hier jouw themaroute.

Met de auto

Rij over de bodem van de voormalige Zuiderzee en ontdek de nieuwste provincie Flevoland.

Weer of geen weer, Flevoland ontdekken in de auto kan altijd! Bezoek bijzondere plaatsen zoals het Ketelbos, Batavialand en Schokland tijdens een recreatieve autoroute.

Op het water

Vaar mee naar Enkhuizen met de veerdienst. Maak een rondvaart over het IJsselmeer met de Urkerboot of stap aan boord van een authentieke botter.

Als eiland was Urk omringd door het water van de Zuiderzee. Nu, bijna een eeuw na de inpoldering, is het IJsselmeer nog steeds van grote waarde voor de Urkers. Maak jij tijdens je bezoek de overtocht naar Enkhuizen, stap je aan boord voor een rondvaart over het IJsselmeer of ga je met een eigen gezelschap het water op?

Toeristengids

Ontdek Urk in de nieuwe Toeristengids. Boordevol inspiratie, historische weetjes en praktische informatie.

Toeristengids

Ontdek Urk in de nieuwe Toeristengids. Boordevol inspiratie, historische weetjes en praktische informatie.

Videoimpressie Urk

Translate