Nieuws

Home » Instap Ginkiestochten weer van start!

Instap Ginkiestochten weer van start!

De Ginkiestocht is dé leukste manier om Urk te ontdekken. Zelf onder leiding van een gids de bijzondere historie van Urk ontdekken? Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de instap Ginkiestocht!

Aansluiten bij de instap Ginkiestocht is in juli en augustus twee keer per dag mogelijk, met uitzondering van zondag. Om 12:30 uur start de tocht vanaf De Zuiderzee (Burg. J. Schipperkade) en om 14:00 uur vanaf Tourist Info Urk (Dormakade 1). Reserveren doe je eenvoudig online of bij Tourist Info Urk.

Onder leiding van een gids word je tijdens de Ginkiestocht door een wirwar van straatjes en steegjes, oftewel ginkies, geleid in het oude pittoreske centrum van Urk. Beleef het eilandgevoel dat nog steeds door de straten van Urk giert en hoor de nog altijd verrassende verhalen en anekdotes over de bijzondere geschiedenis van het vissersdorp. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes en karakteristieke geveltjes is de Ginkiestocht dé leukste manier om Urk te ontdekken! Meer informatie over de Ginkiestochten lees je hier.

Ginkiestocht
Translate