Evenementen

Home » Agenda » Werken van Tjalling Ruiten te zien in Museum het Oude Raadhuis

Werken van Tjalling Ruiten te zien in Museum het Oude Raadhuis

De werken van autodidact Tjalling Ruiten zijn zeer gewaardeerd door de bewoners van Urk. Al meer dan 70 jaar tekent en schildert hij. Zijn oeuvre is inmiddels zeer omvangrijk en zijn werken zijn in menig Urker huiskamer te vinden.

05 juli​

Voor het lokale museum reden om aandacht te besteden aan de kunstenaar. Tjalling werd geboren in Den Helder waar zijn vader werkte als scheepstimmerman. Al snel verhuisde het gezin terug naar de oorspronkelijke woonplaats; Urk. Al jong blonk Tjalling uit in het tekenen, hij haalde op school steevast een 9 voor het vak.

Hij ontwikkelde zich als autodidact; hij volgde schriftelijke cursussen tekenen. Hij werkte in een fotoatelier, als freelance illustrator, als administrateur bij de Scheepswerf op Urk en als koster.

De liefde voor de kunst is altijd gebleven. Na zijn pensionering besteedt hij meer tijd aan het teken- en schilderwerk. Hij specialiseerde zich in het werken in olieverf. De tentoonstelling in het museum op ruk laat alleen werken in deze techniek zien. Tjalling legde zich toe op maritieme thema’s en natuur. Beide thema’s zijn te zien in de tentoonstelling. 

De werken van Tjalling Ruiten zijn te zien van 5 juli tot en met 7 september 2022

Locatie